Čeprav je jasno, da bo Virant z Janšo skočil v koalicijo, če bosta imela dovolj podpore, se Peter Jambrek v tem intervjuju odgovoru izogne. Na vprašanje o tajnem paktu pa odgovori naslednje:

Nekateri ocenjujejo, da gre za tajni pakt med Virantom in Janšo, da je to v ozadju in da lahko pričakujemo njuno koalicijo po volitvah. Kaj menite?

Kaj mislim o tem? Da je to neumnost. Hočem reči, da kdor tako razmišlja, preprosto ni sposoben razumeti najpreprostejših medosebnih odnosov. Zelo težko je zaigrati takšen tajni pakt.

Očitno gre tu za zamero, bolj z ene strani kot z druge, ki je povsem razumljiva. A predvidevam, da v tem iracionalno čustvenem smislu ne more trajati zelo dolgo, ker so politiki vendar racionalna bitja.

Je pa res, da je šel Virant svojo pot in da nikomur, ki je blizu neki stranki, po naravi stvari to ne more biti všeč.

Mar ni tukaj že vse povedano? Politiki so racionalna bitja (mar res?) in zakaj se Virant ne bi najprej povezal s stranko, s katero je tudi sodeloval. Z njimi ima več skupnega, kot recimo z Jankovićem. In da, Janša bo svojo zamero pozabil, oziroma, jo vsaj začasno prikril. Drugega mu niti ne bo preostalo.

Advertisements