Privrženci Donalda Trumpa že kar nekaj časa opozarjajo na zdravje demokratske kandidatke za predsednico ZDA, Hillary Clinton. V njenem taboru so do zdaj vsakršno razpravo o tem odpravili kot teorije zarote, podobno pa so tudi v večjem delu ravnali  mediji. Govoriti, da bi Hillary lahko bila bolna, je bilo označeno za neumno in zlonamerno, ali še za en dokaz, kako nizko se spušča Donald Trump. Problem le, da so demokrati podobno napadali Johna McCaina, republikanskega kandidata za predsednika ZDA, ko se je ta pomeril z Barackom Obamo. Tedaj se jim takšni napadi niso zdeli nizkotni.

V posnetku, ki je včeraj prišel  v javnost, je vidna utrujena Hillary, ki se opoteka in ji morajo pomagati v avto. Že prej je pogosto imela napade kašlja. Zdaj so iz njenega tabora sporočili, da ima pljučnico.

Kakorkoli, za volilno telo je pri njihovem procesu izbire primernega kandidata, pomembno tudi, če je ta zdrav. Zaradi tega ni nič narobe, če se kandidate sprašuje tudi o tej temi. Modra reakcija je, takoj ko je možno objaviti rezultate zdravniškega pregleda in tako končati ugibanja in prav to bi Hillary morala storiti. Jasno je, da se zaradi tega napadi ne bodo končali, da mnogi ne bodo verjeli, da je sposobna opravljati delo predsednika ZDA, toda to so ljudje, ki tako ali tako ne bodo verjeli ničemur, kar bo rekla in je ne bodo volili. Za večino pa bodo uradni zdravniški izvidi že dovolj. S tem pa bo tudi ostranjena tema, s katero se ne bi smeli preveč ukvarjati. So druge, pomembnejše. Če Hillary tega ne bo storila, bo pač morala plačati določeno ceno v nekoliko nižji podpori.

Advertisements