V nov krog EU komisarske norišnice

Za Alenko Bratušek je na vrsti Violeta Bulc. Miro Cerar je kljub trenjem v vladajoči koaliciji odločil, da v Bruselj pošlje svojo kandidatko. Tja mora poslati žensko in liberalko, čeprav pri SD na vsak način želijo tam videti Tanjo Fajon, za katero so že nabrali ustrezno podporo v EU parlamentu in tudi Karel Erjavec že nekaj grmi proti takšni odločitvi. Kaj hočemo, dogodki v slovenski politiki zadnje dni so nam pokazali, kako se pri nas vrtijo stvari. Ne le v politiki, na sploh. Svoje tiščimo naprej, druge pa tlačimo in onemogočamo, pri čemer razen v SDS, tudi svoje vsake toliko časa zamenjamo. Zadnja leta vedno hitreje. Le spomnimo se na LDS, Zares, PS, tudi SD kaže vedno slabše.

Kakorkoli, tudi o Violeti Bulc se že pojavljajo kritike. JP Damijan je ob tem zapisal:

In to je problem celotne slovenske politične kaste. Problem no-nameov, ki jih stranke poberejo nekje na ulici in volilci izvolijo v parlament, in kjer doživijo svojih 5 minut slave. In praznega blebetanja. Nimamo profesionalne politike. Nimamo vzgoje in dresure, skozi katero bi politiki morali iti. Še včeraj si brcal konzervo po ulici, danes pa si že predsednik vlade, jutri pa želiš v Bruselj.

Ne bi rekel, da je tukaj samo problem politike. Kaj pa volivci, ki na oblast spravljajo vedno znove instant stranke? kako pa naj se razvijejo poklicni politiki, če vsake štiri leta, včasih še celo prej, zamenjamo toliko poslancev in poliitčne stranke izginjajo, pojavljajo pa se nove? Saj niti ni časa, da bi se razvili ustrezni kadri. Povrhu pa pri vsem polivanju gnojnice mnogi raje sploh ne gredo v politiko. Sploh, če so na kakšnem drugem področju že uspeli in nočejo, da se jih vlači po medijih in načrtno uničuje.

Posledica je, da nam zmanjkuje ljudi, ki bi jih lahko še poniževali, češ, glej ga nesposobnega politika. Če bo šlo tako dalje, bodo na vrsto kmalu prišli tudi profesionalni gostilniški kvantači in se bodo lahko poskusili v vlogah ministrov in poslancev. Ker drug tako več ne bo hotel v politiko.

Komentiraj